Fondacija ,,Mir Božiji“ organizuje međunarodni kviz “Nemanjići”, povodom obeležavanja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. Na takmičenje mogu da se prijave sve škole, pravoslavne crkve, udruženja i organizacije iz Srbije, Republike Srpske, regiona, te srpske dijaspore iz Evrope, Amerike, Australije, Кanade, Azije i Afrike.

Kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, takmičenje će se održati početkom decembra 2019, a polufinale i super finale početkom naredne godine u Beogradu. Ekipe će brojati po tri člana, uzrasta od 10 do 15 godina, a mogu se prijaviti do kraja oktobra.

Za najuspešnije ekipe, njihove nastavnike ili druga odgovorna lica organizatori su pripremili priznanja, medalje i vredne nagrade.

Takmičenje će se organizovati tako što će sve ekipe istovremeno raditi online test u svojim školama, crkvama i drugim organizacijama, pod nadzorom odgovornog lica koje će odrediti nadležni u tim organizacijama. Кandidati i ekipe se za takmičenje spremaju na osnovu materijala koji će pripremiti organizator, a sastoji se od 1000 pitanja i odgovora, ali i druge literature koja im je dostupna.

Foto: Wikipedia