Srbiju će na ovogodišnjim Paraoilimpijskim igrama predstavljati 19 sportista, u disciplinama stoni tenis, atletika, plivanje, streljaštvo, pauerlifting, biciklizam i tekvondo. 

Nа оvim Pаrаоlimpiјskim igrаmа učеstvоvаćе rekodni broj sportista i sportiskinja – njih oko 4.400 spоrtistа iz višе оd 160 zеmаljа, kојi ćе sе nаdmеtаti u 22 spоrtа i 539 disciplinа.

Zvanični moto Igara u Tokiju jeste „Imamo krila“, dok će se srpski paraolimpijci predstaviti pod sloganom: „A, koja je tvoja supermoć“.

Tokom defilea učesnika zastavu Srbije je nosila paraatletičarka Saška Sokolov, zajedno sa strelcem Laslom Šuranjijem.

Stonoteniserki Borislavi Perić ovo će biti četvrte Igre, a osim nje, Srbiju će u stonom tenisu predstavljati još četiri takmičara – Mitar Palikuća, Goran Perlić, Ana Prvulović i Nada Matić. 

Srpski paraatletski tim čine četvoro takmičara koji će se nadmetati u bacanju kugle, čunja, diska i koplja, kao i u trčanju i skoku u dalj – Željko Dimitrijević, Nebojša Đurić, Saška Sokolov i najmlađi član paraatletskog tima Srbije Nemanja Matijašević.

Predstavnici u paratrijatlonu biće Lazar Filipović i Strahinja Trakić, dok će se u biciklizmu takmičiti Milan Petrović i Goran Šmelcerović.

U streljačkim disciplinama učestvovaće pet sportista: Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Dragan Ristić, Laslo Šuranji i Živko Papaz.

U tekvondou će Srbiju predstavljati Danijela Jovanović (do 49 kg) i Marija Mičev (do 58kg). Dok će jedini takmičar u dizanju tegova biti Petar Milenković, koji će nastupiti u kategoriji do 97 kilograma.

Iako je u Tokio trebalo da otputuje 20 srpskih paraolimpijaca, nažalost Dejan Jokić je morao da otkaže učešće u poslednjem trenutku zbog pozitivnog testa na koronavirus.