Prijave za besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa u trajanju od mesec i po dana za Srbe iz dijaspore uzrasta od 14 do 20 godina su u toku do 13. juna. 

Uslovi za prijavu su da učenici dosad nisu učili srpski jezik kao zavičajni preko Skajpa u Akademskoj srpskoj asocijaciji i da podele objavu o kursu sa Fejsbuk profila Akademske srpske asocijacije na svojim profilima.

Mentori će biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od po sat i po vremena, u terminima u kojima se dogovore predavač i učenici. 

Početak nastave je planiran za 20. juna, a završetak za 31. jul  2021. godine, nakon čega će polaznici dobiti sertifikat o pohađanju kursa. 

Grupe će biti formirane na osnovu uzrasta i nivoa poznavanja srpskog jezika. Dok će učesnicima biti potrebni solidni računari sa sa zvučnicima i kamerom, dobra internet veza, osnovno znanje engleskog jezika i želja za učenjem.

Ovaj kurs organizuje Akademska srpska asocijacija u okviru projekta “Onlajn grupna nastava srpskog kao zavičajnog jezika” ćiji je cilj da čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, povezivanje mladih iz svih krajeva sveta. 

Prijavu možete popuniti na sajtu, dok se za više informacija možete obratiti na imejl adresu asasocijacija@gmail.com ili pročitati na linku.

Izvor: RTS