Iako je počeo u septembru, studenti se kursu srpskog jezika Azbukum na GCSE i A nivou mogu priključiti i u oktobru i novemebru. Kurs partnerski organizuju Okrugli sto organizacija srpske zajednice u Velikoj Britaniji i Azbukum centar u Srbiji.

Kurs je priznat od srpskog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i širom Evrope. Sertifikat i potvrda o posećenosti mogu se koristiti kao zvanična dokumenta za registraciju na univerzitetima u Srbiji, Velikoj Britaniji i širom sveta. Oni mogu poslužiti i kao dokaz poznavanja srpskog jezika prilikom prijavljivanja za zaposlenje.

Program ima široku osnovu, moderan je i stvoren za mlade koji ne žele samo da poboljšaju svoje jezičke veštine već i da saznaju više o srpskoj istoriji i kulturi. Časovi se dopunjuju pristupom internet platformi Azbukuma i dodatnim materijalima posebno pripremljenim da prate sadržaj grupnih aktivnosti, piše rts.rs.

Kurs će trajati duže od jedne akademske godine, a nastava se održava od 14 do 17 sati subotom, tokom školskih termina, u učionicama Zajedničkog centra Vladike Nikolaja, 89-91 Lancaster Road W11 1QQ.

Za dalje informacije kontaktirajte olga.stanojlovic@btinternet.com.

Tekst: rts.rs