Dva meseca nakon odluke Skupštine grada Niša o ustupanju aerodroma Republici Srbiji, osim potpisanog ugovora između Grada i Republike i novog direktora – nije bilo ničega, navode iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”. Oni dodaju da su čak i ugovor potpisan između ministarske Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u Beogradu morali kao Inicijativa da pronađu i objave kako bi javnost mogla da ga vidi.

Ustupanje aerodroma povlačilo je, tvrdili su gradska i republička vlast, otpis dugova koje grad Niš ima prema Republici, veće ulaganje u sam aerodrom i nove avio linije. Rastislav Dinić i Mladen Jovanović iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” navode da se ništa od toga nije desilo. Oni podvlače da otkako je došlo do ove „krize“ ni jedna nova linija nije uspostavljena i podsećaju da je u prethodnim godinama bilo i do četiri nove linije godišnje u niškoj vazdušnoj luci.

Nelogičnosti u ovom procesu od odluke Veća da ustupi aerodrom do njenog potvrđivanja u Skupštini grada pokazuju da je gradska vlast radila traljavo i sa dosta nepravilnost”,navodi Jovanović i podseća da je Inicijativa poslala tužbu Upravnom sudu, kao i da su sve relevantne informacije poslate Gradskom pravobranilaštvu i višem javnom tužiocu.

Poništenje svih odluka koje su u poslednjih šest meseci donete u vezi sa aerodromom, ističu u Inicijativi, jedini je uslov da se postupak vrati u legitimne i legalne tokove.

Izvor i foto: mediareform.rs/Nemanja Stevanović