Pod geslom “Ogledalo – odraz Srbije u rasejanju”, nezavisni mesečnik Srba u Sjedinjenim Američkim Državama beleži još jednu godinu bliže punoletstvu. Rukovodstvo lista poziva sve saradnike, prijatelje i ostale goste da u nedelju 15. oktobra uveličaju slavlje.

Prvi broj “Ogledala” (Serbian Mirror) izašao je 2. oktobra 2001. godine, a sada se već čita 170. izdanje, štampano u 18.000 primeraka.

“Tokom šesnaest leta, ovo čikaško glasilo je organizovalo mnoge manifestacije, vredne i korisne za naše iseljenike i maticu”, kaže osnivač i glavni i odgovorni urednik Slavica Petrović najavljujući svečano obeležavanje godišnjice prigodnim programom i lepim druženjem. Ona podseća i da u poslednjih pet godina “Ogledalo” promoviše srpsku istoriju, tradiciju i kulturu kroz filmski festival, koji su mnogi proglasili najvećim srpskim kulturnim događajem u Americi.

Rođendanska proslava je zakazana za 15. oktobar od 18 sati po lokalnom vremenu u restoranu “Tuscano’s”, 4926 River Road, Šiler Park, Ilinois, uz tamburaše, pevačice etno-ansambla “Soko” i glumce Srpsko-američkog pozorišta “Mira Sremčević”. Ovogodišnja slavljenička krilatica je “Odraz Srbije u rasejanju”, a njen autor je novinar i publicista Ivan Kalauzović Ivanus koji je upotrebljava dok prelistava stranice “Ogledala” na talasima Radio Beograda.

Adresa restorana “Tuscano’s” u Šiler Parku

“Apelujemo na one koji imaju mogućnosti da nas podrže, moralno i finansijski, kako bismo svi zajedno udruženom voljom i snagom ojačali našu zajednicu i osigurali joj dalji opstanak na američkom kontinentu”, naglašava Slavica Petrović.

Svoje mesto na proslavi “Ogledala” možete rezervisati ukoliko iz Amerike pozovete 773/744-0373.

Tekst: Dijaspora na vezi
Foto: Milan Nikolić