Smotra dečjeg stvaralaštva učenika Srpske dopunske škole u Cirihu održana je prethodnog vikenda u u Erlenbahu, na obali Ciriškog jezera povodim završetka školske godine. Cilj ove manifestacije je da se mladim generacijama koji odrastaju i sazrevaju na ovom području približe najviši dometi srpske umetničke poezije i proze za decu.

Učenici su tokom priprema programa u okviru svake nastavne grupe imali priliku da na aktivan način upoznaju svet poezije i proze srpskih pesnika i pisaca, steknu veštinu lepog kazivanja i otkriju sopstvene scenske domete. Svoj talenat na završnoj manifestaciji odvažilo se da pokaže oko 100 učenika Srpske dopunske škole iz grupa u Švamendingenu, Afolternu, Šlirenu, Regenzdorfu, Vinterturu, Oberglatu, Britizelenu, Zebahu, kao i iz škola Emlter, Im Gut i Curlinden u gradu Cirihu.

Ovom prilikom održana je i četvrta po redu akcija Igrajmo za Srbiju, na kojoj su prikupljena sredstva za dovršenje izgradnje kuće porodice Pešić iz okoline Kraljeva. U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su đaci i njihovi roditelji kao i mnogobrojni donatori.

Izvor i foto: www.rts.rs