Književno veče sa prof. dr Nikolom Moravčevićem, srpskim piscem istorijskih romana, održaće se u Generalnom konzulatu u Čikagu (201 E. Ohio Street, Suite #200, Chicago, IL 60611) u četvrtak, 9. marta 2017. godine.

Ljubitelji istorijskih romana imaće priliku da razgovaraju sa Moravčevićem o događajima i značajnim ličnostima srednjevekovne Srbije.

Prof. dr Nikola Moravčević magistrirao je na pozorišnom odseku Umetničkog instituta u Čikagu i doktorirao na odseku za svetsku književnost Univerziteta države Viskonsin u Medisonu.

Njegov naučni rad obuhvata preko dvesta književnih eseja i kritičkih prikaza iz oblasti ruske i srpske književnosti štampanih u desetak zbirki eseja u nekoliko vodećih enciklopedija i u velikom broju poznatih književnih časopisa u SAD i Kanadi. Dobitnik je Nagrade Rastko Petrović za životno delo. Član je nekoliko američkih i internacionalnih profesionalnih udruženja i počasni doktor Vroclavskog univerziteta u Poljskoj. Bio je osnivač i  glavni urednik jedinog naučnog časopisa u Americi posvećenog srpskoj kulturi, Serbian Studies.

Mesta su ograničena, te je potrebno potvrditi prisustvo mejlom na info@scgchicago.org.

Foto: riznicasrpska.net