Istaknuti gitaristi iz Crne Gore dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević debitovaće u čuvenom Karnegi holu u Njujorku 18. oktobra 2016. godine. Duo će njujorškoj publici predstaviti kompozicije sa svog novog albuma „The best of Montenegro“.

Na albumu se nalazi 15 autorskih kompozicija inspirisanih tradicionalnom crnogorskom muzikom, te će ovaj koncert ujedno biti i promocija Crne Gore kroz zvuke gitare dva poznata virtuoza.

„Naša muzika predstavlja jedinstveni spoj ljepote Mediterana, ‘izlomljenih’ ritmova Balkana i misticizma Orijenta. Daćemo sve od sebe da se njujorškoj publici predstavimo na najbolji način, i da ujedno predstavimo i Crnu Goru i njenu muzičku tradiciju”, kaže Darko Nikčević.

 „Konačno mi se ukazala prava prilika da u serijalu koncerata koje organizujem u Karnegi holu, a koji imaju za cilj promovisanje umetnika sa ovih prostora u dijaspori, predstavim i muzičare iz Crne Gore“, rekla je Danijela Milić, osnivač LeitmotivArts-a.

Duo gitara nastupa pred domaćom i međunarodnom publikom već 25 godina predstavljajući svoje originalne kompozicije u kojima vešto spajaju zvuke klasične i flamenko gitare. Iako variraju u pogledu karaktera, stila, ritma i tempa, kompozicije imaju zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske i džez muzike, kao i popularnog savremenog zvuka.

Koncert u Karnegi holu, jednoj od najprestižnijih dvorana na svetu, organizuje LeitmotivArts, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku i Ministarstva kulture Crne Gore.