Drugi međunarodni Danube Fun Fest održaće se u Donjem Milanovcu od 9. do 14. avgusta. Gosti iz Alžira, Azerbejdžana, Turske, Grčke, Libana, Italije, Nemačke i Francuske predstavljaće svoje zemlje kroz sportske turnire u odbojci, malom fudbalu, stonom tenisu i ostalim raznovrsnim aktivnostima festivala.

Mladi iz različitih zemalja sveta će se ovog leta u gradu na Dunavu družiti, ali i učiti, obilaziti znamenitosti Nacionalnog parka Đerdap i uživati u koncertima domaćih i stranih izvođača.

 „Prošle godine bilo je više od sto gostiju iz inostranstva, ove godine se nadamo mnogo većem broju“, kažu organizatori. Oni dodaju da je ideju o međunarodnom volonterizmu prepoznala i Evropska komisija, koja će uz pomoć partnerske organizacije iz Turske dovesti oko četrdesetak volontera iz čitave Evrope. Osim organizacije festivala, oni će učestvovati u i edukativnim radionicama čije će teme biti mogućnosti Erazmus + programa, fondova i Evropskog volonterskog servisa, koje će biti otvorne za sve zainteresovane.

Festival, drugu godinu zaredom, organizuje Inicijativa mladih Hoću! Mogu! u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Majdanpek.

Fotografija preuzeta sa fejsbuk stranice Danube Fun Fest 2016