Uz filmove, muziku, razgovor i odmor putnici na prvom direktnom letu iz Beograda za Njujork avionom Er Srbije preleteli su Atlantik i trenutno se, a to znači oko 4.30, nalaze nad teritorijom Kanade, javlja izveštač Tanjuga, direktno iz aviona “Nikola Tesla”, koji je poleteo jutros oko 8.00 sati.

Tanjugov reporter javio je ovu vest uz pomoć WiFly usluge koju pruža Er Srbija, interneta koji je dostupan putnicima tokom celog leta.

Letelica Erbas A330 na njurorški aerodrom JFK, trebalo bi da sleti oko 11.30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 17.30 po srpskom, a kako je planirano, avionu će biti priređen doček uz vodene topove.

Put Njujorka, prvi put nakon 24 godine, krenulo je više od 250 putnika, a neki od njih su uoči poletanja poručili da su veoma zadovoljni što uvođenjem direktnog leta do SAD-a, što će im skratiti putovanja, jer neće biti presedanja kao do sada.

Među putnicima na ovom letu nalaze se i naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, glumica Nataša Tapusković, operska pevačica Jadranka Jovanović, bivši poslanik Zoran Babić, stric najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Goran Đoković…

Stanković je u izjavi novinarima koji prate let, rekao da da mu je čast što leti za Njujork prvim direktnim letom, dodajući da je će uspostavljanje nove linije mnogo značiti.

“Ponosan sam što mogu da budem na ovom letu, avionom Nikola Tesla, koji će sigurno otvoriti jednu veliku priču između Srbije i Amerike”, rekao je Stanković i dodao da je veoma važno da se posle 24 godine uspostavlja direktna linija.

“Kada krenete iz Beorgada, pa preko Frankfurta, to se oduži, sada imamo let od kuće i ja sam mnogo ponosan na to”, rekao je Stanković.

Njegove utiske deli i Goran Đoković navodeći da je “fenomenalan osećaj” ići direktno za Njujork.

“Planiramo već i za US Open i već uživamo u budućem doživljaju da idemo direktno za SAD”, rekao je Doković i dodao da postoji mnogo veće interesovanje za Srbiju, što će, kaže, mnogo značitti za privredu zemlje.

Tekst i foto: Tanjug