Predstavnica Ukrajine, pevačica Džamala, pobednica je ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, koje je održano u Stokholmu. Pobednička pesma pod nazivom “1944” ostavila je iza sebe Australiju koja je prvi put učestvovala na Eurosongu i njenu pevačicu Dami Im, i na trećem mestu Rusiju, koju je predstavljao Sergej Lazarev.

Predstavnica Srbije Sanja Vučić zauzela je 18. mesto. Od 42 zemlje koje su učestvovale u glasanju, Srbija je dobila ukupno 35 poena od sedam stručnih žirija, a prve poene i najviše glasova stručnog žirija Srbija je dobila od Bosne i Hercegovine – osam poena. Usled promene načina glasanja, nakon glasova žirija pročitani su objedinjeni glasovi gledalaca, prema kojima je Srbija dobila 80 poena i u konačnom plasmanu zauzela 18. mesto sa ukupno 115 poena.

Najveći broj poena stručnog žirija osvojila je Australija – 320, koja je vodila do samog kraja, kada ju je objedinjenim glasovima gledalaca prestigla Ukrajina, koja je pobedničku poziciju zauzela sa 534 poena.

Posebno uzbuđenje u “Globe areni” zavladalo je tokom nastupa svetske zvezde Džastina Timberlejka, koji je izveo svoju novu pesmu “Can’t stop the feeling”.