Generalni konzulat Republike Srbije u Čikagu pozvao je srpske državljane sa boravkom u SAD, na jurisdikcionom području svog konzulata, da se prijave radi glasanja u SAD, odnosno zbog upisivanja u birački spisak za one koji borave u inostranstvu. Prijave će se primati najkasnije do 2. aprila 2016. godine.

Jurisdikciono područje Generalnog konzulata u Čikagu čine sledeće države: Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, Wyoming, Wisconsin, Guam.

Iz Konzulata podsećaju da je neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima.

Formular za prijavu možete preuzeti na sajtu: www.chicago.mfa.gov.rs

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole Republike Srbije, potrebno je dostaviti Generalnom konzulatu u Čikagu poštom, faksom ili e-mail-om.

Adresa: Consulate General of the Republic of Serbia

201 E Ohio St. Suite 200
Chicago, IL 60611
Fax: (312) 670-6787
E-mail: info@scgchicago.org

Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti elektronskim putem preko linka: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko Generalnog konzulata se može podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak. Obrazac zahteva može se naći na sajtu: www.chicago.mfa.gov.rs.

U tom slučaju, neophodno je podneti istovremeno zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu.

Generalni konzulat će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.