Novak Đoković je osmi put zaredom osvojio Australian Open. U finalu je bio bolji od austrijskog tenisera Dominika Tima, koga je pobedio rezultatom 3:2. Đoković se ovom pobedom vratio na prvo mesto ATP rang liste, sa kojeg ga je krajem prošle sezone zbacio Nadal.

Đoković je osvojio 17. grend slem titulu u karijeri, osmu u Australiji iz isto toliko pokušaja. Ovim je, uz Rodžera Federera, koji je osvojio osam Vimbldona i Rafaela Nadala, koji ima 12 pehara sa Rolan Garosa, postao jedan od tenisera sa barem osam titula na jednom određenom slemu.

Osvajanjem turnira u Melburnu, Đoković je došao do svoje 17. gren slem titule u karijeri.

foto: commons.wikimedia.org


Dijasporanavezi.rs će u narednom periodu objavljivati vesti, izveštaje, najave i intervjue koji se tiču Srba u celom svetu, aktuelne vesti u vezi sa dijasporom sa relevantnih sajtova iz zemlje i inostranstva, ali i promovisati i podsticati stvaralaštvo iz dijaspore. Projekat „Dijaspora juga – budimo na vezi“ podržala je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, na Кonkursu za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore (2019).