Srpsko privredno društvo „Privrednik” iz Zagreba i ove godine pomaže darovite srpske učenike, pa je raspisalo dva konkursa za dodelu stipendija.

Prvi kokurs je iz fonda “Vladimir Matijević” i odnosi se na srednjoškolce i studente za školsku 2019/2020. godinu. Konkurs je otvoren do 14. oktobra, a pravo učešća imaju svi studenti i srednjoškolci koji su državljani Republike Hrvatske i pohađaju srednju školu ili fakultet na teritoriji republike Hrvatske. Kandidati treba da imaju prosek ocena najmanje 4,8 ako su srednjoškolci, odnosno najmanje 9,0 ukoliko su studenti. Takođe, osim onih koji su na doktorskim studijama, kandidati ne bi trebalo da imaju više od 25 godina.

Drugi konkurs raspisan je iz fonda „Ivana Vujnović“ i podrazumeva dodelu stipendija odličnim studentima za akademsku 2019/2020 godinu. I ovaj konkurs otvoren je do 14. oktobra, a mogu da se prijave studneti koji su državljani Hravatske, pohađaju fakultet na teritoriji ove zemlje, i upisuju najmanje drugu godinu osnovnih studija.

Dodatne informacije o stipendiraju mogu se naći na sajtu društva „Privrednik“.

Foto: pixabay.com