Ostalo je još malo vremena za prijavu zainteresovanih za učešće u pilot-projektu koji realizuju Ujedinjene nacije i Grad Niš. Budite uz svoje voljene i neka oni budu uz vas.

Jednostavnom registracijom na portalu sigurnoilako.rs možete, ukoliko živite i radite u inostranstvu, pomoći bliskim ljudima u Nišu da plate račune i kupe namirnice i druge životne artikle i da, što je najvažnije, budete sigurni da je vaš novac utrošen za ono čemu je namenjen.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Grad Niš, uz tehnologiju kompanije “AID:Tech” iz Dablina zadužene za transparentnost prenosa sredstava, sprovode pilot-projekat kojem je cilj da novac poslat iz dijaspore stigne gde treba, kome treba i za šta treba i to mnogo jednostavnije i uz proviziju manju nego putem ostalih vidova brzog transfera.

Iskoristite ovu priliku i omogućite svojim roditeljima, bračnom partneru, deci, rođacima, komšijama, prijateljima ili kolegama da, iako ste daleko, osete vaše prisustvo i dobiju vašu pomoć sigurno i lako.

Sve što je potrebno da uradite je da se registrujete na portalu sigurnoilako.rs do 7. septembra, a onda ćete biti obavešteni o daljoj proceduri. Bezbednost vaših privatnih podataka garantuju UNDP i Grad Niš, zahvaljujući mehanizmima zaštite američke kompanije “Stripe” koja je specijalizovana za ovaj vid transakcija.

Ako pak živite u Nišu i imate nekog van Srbije ko vam šalje novac, možete se prijaviti na isti način. Neka onaj ko u tuđini misli na vas bude spokojan i uveren da ste i vi bezbrižni.

Tekst: Ivan Kalauzović, Media i reform centar Niš
Foto: Choreograph, Thinkstock