Tradicionalni koncert “Tri noći” udruženja A:KULTURA iz Beča održan je početkom decembra. Iako je program već bio poznat, organizatori ističu da je mnogobrojna publika bila iznenađena programom i virtuoznošću mladih umetnika koji su nastupali.

“Kao udruženje A:KULTURA, negujemo popularnu klasičnu muziku, popularni i etno džez. Ove tri teme, prema našem osećaju i ideji, zaslužuju da ih muzički, umetnički, dramaturški i scenski obradimo i prikažemo u jednoj veceri ili – noći. Odatle potiče i naziv našeg Godišnjeg koncerta3 noći”, kaže predsednik udruženja A:KULTURA Milorad S. Samardžija.

Nastupili su: DUO PILLER, (Daniel Piller, harmonika i Darko Piller, violina), Emina Kokorić (flauta) Snežana Peruničić (klavir)  Krunoslav Bagarić (gitara),  Tanja Paucanović (violina), Dragan Solomunović (tenor), Daniela Krammer (saksofon), Marina Stević (sopran), Branko Bako Jovanović (gitara), Basprim Nenad Jovanović (klavir), Jovan Torbica (kontrabas), kao i virtuozi na violini Aca Jovanović i Saja Vasić.

“Komentari i utisci divne publike među kojima su bili i poznati umetnici i novinari uglavnom su da se koncert u ovakvoj formi može prikazati bilo gde u svetu. I to sa ponosom. Publika je uživala u spektakularnom koncertu i pojedine numere pratila skoro bez daha. Izvrsno raspoloženje, sjajna energija vrednih talentovanih umetnika je od samog početka prešla rampu pozornice i došla do oduševljene publike kojoj je koncert, iako je skoro dva sata trajao, bio prekratak”, dodaju organizatori.

Koncertu je prisustvovao i nj. e. ambasador Pero Janković sa suprugom i članovima Ambasade u Beču.

 

Izvor i foto: www.akulturavienna.com