Humanitarna prezentacija proznog dela plodnog književnika poteklog sa Korduna, koji danas živi u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Fondacija “Luka Bala” iz Njujorka poziva sve ljubitelje pisane reči na promociju promisli o životu “Bulevar svetlosti” Ilije Šaule, koja će se održati 13. decembra od 19 sati u “Srpskom klubu” (7254 65th Pl, Glendale, NY 11385).

Prihod od donacija koji tom prilikom bude bio ostvaren uložiće se u obrazovanje talentovanog dečaka Siniše Matijevića, takođe rodom sa Korduna.

Na nedavnoj promociji “Bulevara svetlosti” u Torontu, organizatorka Dušica Ivanović je rekla: “Poruka Ilije Šaule, srpskog pisca sa Korduna nastanjenog u SAD, ne ostavlja dileme. On je na strani svetlosti, a razmišljanja koja je sakupio u knjizi ‘Bulevar svetlosti’ to i potvrđuju”.

Nakon svih nedaća, preživelih ratnih godina, Šaulin stav o životu danas glasi: “Možda sam jedan od sretnika koji je uspeo da se izbori da uz koru hleba ima i malo meda. Srećan sam kada se ujutro probudim i osetim da dišem”.

Tekst: Ivan Kalauzović Ivanus
Foto i video: Dani Blue