Međunarodna postavka izložbe Drimskejps (Dreamscapes) po šesti put, otvorena je u Trierenberg Art Traun u Austriji. Tokom tri meseca biće izložena umetnička dela više od 50 savremenih majstora. Umetnici koji izlažu su predstavnici imaginarnog realizma iz celog sveta. Izložba je otvorena do 28. februara 2018. godine. 

Među njima su naši umetnici Dejan Ulardžić, Zoran Krulj, Snežana Petrović, Slavko Krunić i Željko Đurović. Umetnici iz Srbije bili su najbrojniji. Svojim radovima izazvali su nepodeljeno interesovanje i divljenje.

Izložbama u Austriji, Belgiji, Nemačkoj i Holandiji kompletira se ovaj projekat. Finalnom izložbom u Viechtach-u, 2019. godine Drimskejps će biti završen. Njegov inicijator i organizator je od samog početka bio Marcel Salome. Fokusirao se isključivo na savremene autore sa veoma izraženim osobenostima.

Osim što je ustupio podijum laueratima, omogućio je i da manje poznati mladi, perspektivni talenti pokažu svoje radove. Jedinstvenost Drimskejpsa ogleda se i u tome što osim slika predstavlja i skulpture kao i dela od stakla. Pod zajedničkim nazivom imaginarnog realizma Drimskejps objedinjuje umetničke pravce kao što su magični realizam, fantastični realizam, nadrealizam i simbolizam skrećući svetu pažnju na njih preko različitih projekata.

Drimskejps izložba predstavlja majstore budućnosti koji su boemski život zamenili za globalno priznanje i poštovanje.

Izvor i foto: www.rts.rs