Forum naprednih tehnologija u Nišu biće održan po treći put od 17. do 19. oktobra 2017. Ove godine, organizatori pozivaju privrednike iz oblasti naprednih tehnologija, profesionalce i preduzetnike koji žive i rade u inostranstvu da im se pridruže. Prijave (ime, prezime, zemlja boravka, državljanstvo, profesija, poslodavac, imejl, telefon) možete poslati na info@dijasporanis.com najkasnije do 10. oktobra 2017. godine. Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša obezbedila je smeštaj za sve učesnike iz dijaspore.

Treći Forum naprednih tehnologija organizuje se paralelno sa 13. međunarodnom konferencijom naprednih tehnologija i telekomunikacija TELSIKS 2017. i Niškim savetovanjem ekonomista Srbije. Organizatori FNT-a su Grad Niš, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije-Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Niš i Klaster naprednih tehnologija NiKAT.

Cilj organizacije Foruma je prezentacija Grada Niša kao centra naprednih tehnologija na bazi postojećih proizvodnih, obrazovnih i institucionalnih resursa u oblasti naprednih tehnologija i njihovo predstavljanje nadležnim ministarstavima, istraživačko-razvojnim institucijama, donatorskoj i diplomatskoj zajednici, dijaspori, kao i domaćim i stranim kompanijama i tržištima u okruženju, Evropskoj uniji i šire.

Više informacija o agendi i organizaciji možete dobiti svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 na +381 18 504659. 

 

Foto: Forum naprednih tehnologija