Zbog nevremena i jakog vetra u Nišu, koje je sprečilo muzičare da nastupe na trećoj Nišvill večeri, džez festival je sinoć počeo nešto ranije – u 19 sati i trajao je duže nego uobičajeno. Nastupali su Big Band Gverillaz, Silent Blast, Tbilisi BigBand, Visions of a Nomad, Tom Harrell Trip, Candy Dulfer, Rambo  Amadeus i  E-play.

Pre nastupa, Candy Dulfer proglašena je za počasnu Nišlijku. Njen nastup bio je jedan od najposećenijih na ovogodišnjem Nišville džez festival. Ovacije publike dobio je i Tom Harel, a uz smeh se publika na Nišvill-u zabavljala sa Rambom Amadeusom.

Kendi je sa mladim muzičarima, među kojima su bila i 3 izvrsna pevača, svirala i pevala pesme sa novog albuma. Odsvirala je i “tribjut čuvenom Princu”, pesmu koja je bila njena “karta za Niš i svet”. Jedna od pesama koju je izvela inspirisana je balkanskim džezom, pojasnila je, a melodiju koja joj je bila inspiracija čula je kada je poslednji put nastupala na Nišville-u.

Kiša je padala sve vreme, ali to publiku nije sprečilo da isprati i duhoviti, satirični nastup Ramba Amadeusa, nakon koga je nastupio beogradski E-Play. Nastup Darka Rundeka koji je planiran za treće festivalsko veče, a pomeren je zbog vetra, biće održan u petak 18. avgusta. Istog dana nastupiće i Very Naiss bend, sa Ivanom Kurtićem.