Drugo večere Nišville džez festivala otvorili su Maks Kočetov bend, bugarska džezerka Kamelia Todorova, koja je nastupila sa izvrsnim triom Jivka Petrova. Ipak,  veče su obeležili nastupi Alpha Blondy i Nik West.

Ogroman broj ljudi okupio se ispred bine iščekujući mladu basistkinju i pevačicu Nik West, sa kojom su na bini bili i izvrsni gitarista, bubnjar i prateći vokali. Osim nekoliko kratkih “solaža” koje su oduševile publiku, “ženski Leni Kravic”, kako je mnogi zovu, nekoliko akorda je pred publikom u Nišu odsvirala ležeći.

Fank ritmove zamenio je rege zvuk, a glas i pojavu Alfa Blondija na sceni publika je jedva dočekala. Osim poznate pesme Pink Flojda “Wish You Were Here”, koju su posetioci u glas pevali sa njim, muzičar koga zovu “afrički Bob Marli” izveo je i pesme koje publika na “Nišvilu” još nije mogla da čuje.

Alpha Blondy

“Ovo je prvi put da sam u Srbiji, hvala vam što ste tu. Nadam se da ću doći opet i da ćemo ove pesme tad pevati zajedno. Volim vas!” rekao je Blondi.

Ovom prilikom dodeljena je nagrada za najbolje iskorišćenu muziku predstavi “Gernika”, koju su internacionalni umetnici izveli na otvaranju “Nišvilovog” pozorišnog programa, a nagrada za doprinos džezu “Car Konstantin” uručena je Al Fosteru. Drugo festivalsko veče zatvorio je nastup beogradskog rege sastava “Del Arno”. 

Treće večeri Nišvila na mejn stejdžu nastupaju Frederik Koster Kvartet, Visons of a nomad – Michael Cuming project, Tom Harel, Festen džez kvartet, Big Band Gwerilazz i Darko Rundek i “Apocalypso Now”.