I ove godine Nisville jazz festival organizuje besplatnu radionicu za većinu instrumenata koji se koriste u džezu – klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti i vokal. Svi zainteresovani studenti muzičkih akademija, učenici muzičkih škola, kao i samouki muzičari mogu da se prijave za radionicu do 28. jula. Polaznici radionica dobiće i besplatne propusnice za glavni program Festivala.

Takođe, organizatori Festivala pozivaju polaznike radionica uzrasta do 16 godina da u prijavi upišu ako su zainteresovani da se paralelno uključe i u program Jazz for Kids. Ovaj program podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini.

Potrebno je popuniti prijavni formular i poslati na workshop@nisville.com. U  formularu je poželjno, ali ne i neophodno navesti do 3 linka za demo video ili audio klipove na Youtube ili Soundcloud kanalu. 

Ako u roku od 7 dana nakon slanja prijavnog formulara ne dobijete mail sa zahtevom za dopunu prijave ili obaveštenje da vaša prijava nije prihvaćena – znači da ste uvršteni u polaznike Nišville workshopa 2017.

Organizatori napominju da nije potrebno slati snimke (CD ili DVD) na poštansku adresu festivala.

Foto: nisville.com