Ovogodišnji Nišville džez festival imaće specijalni uvod u vidu 14 pozorišnih predstava iz zemlje i inostranstva, što će praktično biti i prvi međunarodni pozoršni festival u ovom delu zemlje. Festival traje od 6. do 13. avgusta, a poslednja četiri dana, odnosno, u periodu od 10. do 13. avgusta pozorišni program će se preklopiti sa glavnim programom džez festivala. Svoj dolazak su potvrdile pozorišne trupe iz Italije, SAD, Francuske, Mađarske, Norveške i Bugarske.

Umetnička direktorka i selektorka teatarskog programa Nišville jazz festivala, beogradska glumica, inače rođena Nišlijka – Maja Mitić, ističe da u ovom delu zemlje ne postoji teatarski festival međunarodnog karaktera, pogotovo ne savremenih tendencija 20 i 21 veka.

Pokretanjem Internacionalnog teatarskog festivala savremenog izraza pridružujemo se i glavnoj smernici naše države za decentralizaciju Srbije. Na osnovama koje jazz festival promoviše poput slobode, jednakosti, tolerancije, Teatarski Festival će se osloniti i biti prirodan partner istih vrednosti.

Biće prikazane predstave:  Gernika, Alisa u zemlji  Zmaja, Upakovane, Edit Pajf, Maskarada, Nema Doktora za Mrtve, Knjiga Lutanja, Iskušenje Svežeg Sladostrašća, Žene Dade i Nušić Triptih.

Više informacija o svim predstavama možete pronaći na sajtu Nišville džez festivala.

Izvor i foto: nisville.com