Striporama 2017, novo izdanje festivala stripa, ilustracije i pop kulture, održaće se od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi u organizaciji Nišville Jazz Festivala i striparnice Južni Darkvud, a biće posvećen obeležavanju 30. godišnjice od izlaska prvog broja stripa Dilan Dog u Srbiji. Gost festivala će biti glavni urednik izdanja Dilana Doga Roberto Rekjoni. Njemu će se pridružiti i urednici srpskog izdanja – Marko Šelić Marčelo i Dušan Mladenović iz izdavačke kuće Veseli četvrtak, koja će za ovu priliku objaviti knjigu posvećenu Dilanu Dogu.

Gosti Striporame će i ove godine predstaviti najuticajnije škole stripa – američku, francusku, italijansku i japansku. Na spisku gostiju festivala biće još jedna zvezda italijanskog stripa – crtač Dilana Doga Emiliano Mamukari, nada francuskog strip giganta Delcourt Bojan Vukić, jedan od najcenjenjih i najangažovanijih evropskih strip crtača u ovom trenutku Igor Kordej, talenti bugarske strip scene Todor Hristov i Diana Naneva, domaće mlade crtačke snage Velibor Stanojević (Well-Bee), Jelena Đorđević i Jana Adamović, Enis Čišić iz Sarajeva koji je sarađivao sa kućom Marvel, i ilustratorska legenda Politikinog Zabavnika Boban Savić Geto.

U okviru Striporame biće organizovana i Škola stripa za najmlađe posetioce Nišville festivala. Striporama je jedini festival na ovim prostorima koji ima zvanični portfolio, sačinjen od ilustracija gostiju festivala koje su urađene upravo za ovu priliku.  Ovom prilikom biće održana i berza strip izdanja.