Manifestacija Dani Srbije i srpske kulture održana je petnaesti put u Parizu, u organizaciji Saveza Srba Francuske i Asocijacije Balkna Omnibus, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Dani Srbije i srpske kulture otvoreni su u Kulturnom centru Srbije u Parizu, kulturno umetničkim programom i prezentacijom Srbije kroz turističke ponude i izložbom rukotvorina. Prisutne goste pozdravila je konzul Srbije Nina Veličković, a manifestaciju je svečano otvorio predsednik Saveza Romeo Milošević. Voditeljski par Katarina Hršum i glumac Mikica Petronijević podsetili su prisutne na dosadašnju saradnju sa institucijama i pojedincima koji su doprineli da manifestacija traje  već petnaest godina. Madam Piano i njen Etno sastav, kao i Etno kvintet Petra Gojkovića održali su mini koncerte.

Ovom prilikom prikazan je dokumentarni film Od Nemanjića do danas, a KUD Mladost i KUD Abrašević upoznali su prisutne sa starim srpskim igrama. Održana je i izložba fotografija mladog autora Marka Gojkovića u galeriji Gligo Art.

Takođe, održane su dve pozorišne predstave uz muzički program talenata iz škole Jelena Anžujska i prikupljena je i humanitarna pomoć za decu ometenu u razvoju.

Izvor i foto: dijaspora.gov.rs