Serbian film fest održaće se od 2. do 4. decembra u bioskopskoj dvorani „Muvico“, Rosemont u Čikagu. Ovogodišnji festival svečano će otvoriti dokumentarni film „Radnički je ljubav Niša“. Producent filma Miodrag Miljković ističe da je film postao deo zvaničnog programa Festivala nakon brojnih pozitivnih komentara u medijima.

„Ovo nije samo film o fudbalu i o FK Radniči, ovo je priča i o Nišu i o dolasku prve fudbalske lopte u Niš. Neki kadrovi će sigurno naše ljude u dijaspori vratiti u ono vreme kada su živeli u Srbiji. Očekujemo da će se našoj publici u Čikagu film dopasti kao što se dopao gledaocima u Srbiji“, rekao je Miljković.

Specijalni gost Festivala je glumac Žarko Laušević, a posetioci će moći da pogledaju igrane i dokumentarne filmove – Smrdljiva bajka, Dnevnik mašinovođe, Braća po babine linije, General Mihailović – heroj i kazna i Takve vijere ni u Izrailju ne nađoh.

Komlet karata za sva tri dana Festivala košta 75 dolara, dok cena kompleta vip ulaznica koja uključuje i žurku sa gostima iznosi 150 dolara. Karte se mogu poručiti na sajtu www.serbianfilmfest.com