U sklopu 8. međunarodne grafičke radionice Beogradski susreti, Centar za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija predstaviće publici u Beču dela 14 umetnika iz Srbije, Austrije i Nemačke.

Izložba će svečano biti otvorena 1. septembra u 19 sati, a moći će da se pogleda do 10. Septembra u galeriji Jan Arnold na adresi MuseumsQuartier, Q21 – Electric Avenue, Museumsplatz 1, A-1070 Wien.

Kao deo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Centar okuplja talentovane umetnike iz brojnih zemalja još od 1996. godine. Od 2001, svake druge godine početkom septembra Centar otvara vrata svojih radionica inostranim i domaćim umetnicima.

Radovi nastali tokom dosadašnjih radionica formiraju osam grafičkih mapa, koje pokazuju kretanje umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sa uočljivim specifičnostima različitih grafičkih tehnika, ali i prožimanjem različitih jezika, ideja i tema, nastale grafike ukazuju da medij grafike nastavlja da se menja sa izmenjenim društvenim okolnostima i novim tehnologijama.

Izložbe se organizuju u svim gradovima iz kojih umetnici dolaze, a svaka od zemalja učesnica dobija mapu grafika i time obogaćuje svoju umetničku zbirku. Takođe, ovakva praksa omogućava uvid u srpsku grafiku i internacionalnu grafičku scenu.

Foto: fejsbuk kunstwolke