Internacionalni Nišville Jazz Festival pod sloganom Nišville na novim koridorima održaće se od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi. Posetioce očekuje više od 110 koncerata i preko 660 domaćih i stranih izvođača. Jedna od najvećih zvezda koja će nastupati na završnoj večeri, kažu organizatori, biće bela soul pevačica iz Velike Britanije Joss Stone.

Ljubitelji džeza uživaće uz muziku ruskog saksofoniste Olega Kirijeva, američkog gitariste Al Di Meole, a prvi put u Srbiji gostuje Golden Buddha Jazz Band iz Kine. Na festivalu će još nastupiti i izvođači iz Argentine, Japana, Francuske, Holandije.

 „Ovo će biti najbolji i najraznovrsniji program do sada“, najavio je direktor festivala Ivan Blagojević. Nišville je jedna je od najposećenijih džez manifestacija jugoistočne Evrope, a nalazi se na listi 10 najboljih evropskih festivala, prenosi Gardijan. Zahvaljujući tome očekuje se dosta posetilaca iz Londona, kažu organizatori.

Kao i svake godine do sada, i ove će Nišville imati međunarodni volonterski karakter, pa će tim festivala činiti i 300 volontera, među kojima će biti mladih iz Portugalije, Italije, Danske i država u regionu.

Nišville Jazz Festival će posetiocima iz drugih gradova i država ponuditi mogućnost mini-džez letovanja: „Četiri dana u Nišu i četiri noći na Nišvilu“ po ceni od 90 evra, u šta je uračunat komplet ulaznica za sve četiri festivalske večeri i pun pansion (smeštaj i tri obroka dnevno) u dvokrevetnim sobama studentskog hotela kod tehničkih fakulteta u neposrednoj blizini niške Tvrđave.

Komplet ulaznica iznosi 3.000 dinara, a pojedinačna ulaznica po danu 1.200 dinara. VIP komplet karata je nešto skuplji, 4.500 dinara, a cena pojedinačne VIP karte 1.800 dinara. Ulaznice se, kao i ranijih godina, mogu kupiti do početka festivala.

 

 

Foto: www.gradskiportal018.rs