Šampionka turnira NIŠ OPEN 2016 je Helena Stević, teniserka iz Francuske sa poreklom iz Srbije. Ona je u finalu pobedila Ruskinju Polinu Akimovu rezultatom 2:1. Pored ove titule, Helena Stević je osvojila i drugo mesto u konkurenciji ženskog dubla. Ona je u paru sa Dianom Cvetković, takođe iz Francuske, poražena od para Sara Suchankova (Slovačka) / Elena Trencheva (Bugarska) sa 2:0.

Međunarodni ETA turnir NIŠ OPEN 2016 za juniore i juniorke iz serije TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR igrao se na terenima Teniske akademije Živković od 16. do 23. jula. Za prvi reket turnira borilo se 129 tenisera i teniserki iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, Velike Britanije, Kipra, Grčke, Rusije, BiH, Švedske, Ukrajine, Švajcarske, Australije, Francuske, Slovačke, Mađarske, Italije, Hrvatske.

U kategoriji juniora šampion TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR NIŠ OPEN 2016 je Kristijan Juhas iz Subotice, dok su pobednici dubla u konkurenciji juniora Luka Stefanović (Srbija) i Paris Pentousis (Grčka). Oni su bili bolji od srpskog para Dragović/Drobnjaković sa 2:0.

Teniska akademija Živković će početkom septembra biti domaćin međunarodnog seniorskog fjučers turnira, čiji je nagradni fond 25.000 dolara i to će biti najveći turnir koji će se ove godine odigrati u Srbiji.