Slovačka teniserka Viktoria Kuzmova osvojila je profesionalni teniski turnir za seniorke, kategorije fjučers – Niš OPEN 2016. Ona je u finalu pobedila Miru Antonič (Antonitsch) iz Austrije rezultatom 2:0. U kategoriji dublova pobednice su teniserke iz Rusije – Amina Anshba i Angelina Gabueva. Ruskinje su savladale Nataliju Kostić i Tamaru Čurović iz Srbije sa 2:0.

Turnir je održan na terenima Teniske akademije Živković u Nišu od 5. do 10. jula 2016. godine. Za prvi reket turnira i nagradni fond od 10.000 dolara borile su se teniserke iz 36 zemalja (Srbija, Rusija, Slovačka, Francuska, Ukrajina, Bugarska, Austrija, Turska, Češka, Južnoafrička Republika, Japan, Velika Britanija, Holandija, Makedonija, Rumunija, Poljska, BiH, Švedska, Italija, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Španija, Izrael, Ekvador, Indija, Kipar, Slovenija, Argentina, Nemačka, SAD, Belorusija, Belgija, Danska, Letonija, Maroko).

Teniska akademija Živković će već narednog vikenda biti domaćin ETA međunarodnog turnira za juniore i juniorke do 16 godina.