Delagacija ,,Matice useljenika’’ boraviće tokom juna i jula u Kanadi i SAD gde će održati prezentacije o mogućnostima kraćeg ili dužeg boravka u Srbiji,  uslugama i povoljnostima koje penzioneri iz dijaspore modu da iskoriste u matici.

,,Povratnike u Srbiji očekuju mirisi i ukusi tradicije, poseta muzičkih i etno festivala, kulturnih događaja, sportskih takmičenja. Kako bi se iz Srbije vratili srećni, zadovoljni, puni pozitivnih iskustava, novih prijateljstava i boljeg zdravlja – pobrinuli smo se da imate prioritet na listama čekanja u najboljim klinikama gde možete obaviti lekarske i zubarske preglede, operacije i sve druge medicinske zahvate koji su u Srbiji višestruko jeftiniji, a mogu biti pokriveni zdravstvenim osiguranjem’’, navodi se u saopštenju ,,Matice useljenika’’.

Ova organizacija nudi i mogućnost smeštaja u gerontološkim centrima širom Srbije, a ukoliko se opredelite za kraći boravak u Srbiji, možete obići neke od značajnih lokaliteta u matici ili svoja rodna mesta, a moguća su i putovanja van Srbije: u Moskvu, Svetu Goru, Krf, Jerusalim.

Više o ponudama ,,Matice useljenika’’ možete čuti na prezentacijama koje će se održati u:

– Holy Transfiguration Monastery Parish – Milton, nedelja, 12. jun

– Slava Hrama Svete Trojice – Kitchener, 700 Fischer Halman – 19. jun

– Niagara Falls – 25. jun, memorijalni park Nikole Tesle

– Manastir Nova Gračanica u Čikagu 4. jula

Više informacija na e-mail: matica.useljenika@gmail.com ili telefon 289-698-7098.