Organizacija „28. jun“ predstavila je svoj dosadašnji rad na prvom Svetskom humanitarnom samitu Ujedinjenih nacija u Istanbulu.

„Osećamo se izuzetno privilegovanim što su nam bila obezbeđena čak tri mesta od ukupno 2000 pozvanih učesnika, na listi koja ubraja generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna, nemačku kancelarku Angelu Merkel, predsednike, ministre i ambasadore iz preko 150 zemalja i ključne ljude iz svih većih humanitarnih organizacija sveta“, navodi se u saopštenju ove humanitarne organizacije.

Na Samitu su predstavnici „28. juna“ održali govore tokom dve specijalne sednice, koje su se ticale problema migrantske krize i uključivanja i angažovanja preduzeća u humanitarni rad.

„Pošto je 28. jun bila jedina organizacija koja predstavlja zapadni Balkan na Samitu, bili smo svojevrsni predstavnici Crvenog krsta Srbije i Ministarstva rada Srbije“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici „28. juna“ tom prilikom su se susreli i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-Munom i Helen Klark, administratorom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i bivšom premijerkom Novog Zelanda.