Dr Mario Liguori, lektor za italijanski jezik na Odseku za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 5. maja od 18 časova biće gost Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku, u svojstvu autora koji stvara na srpskom jeziku.

,,Knjigu dr Marija Liguorija pisanu na srpskom jeziku koja će biti u centru razgovora,”Prva ljubav”, objavila je beogradska Laguna. Knjiga uživa veliku popularnost u Srbiji i njeno prvo izdanje rasprodato za svega par meseci. Ovo je autorovo prvo gostovanje u Sjedinjenim Američkim Državama”, navodi se u saopštenju organizatora gostovanja Danijele Milić, osnivača LeitmotivArts-a.

U petak 6. maja u 19 časova, dr Liguori biće gost Univerziteta Kolumbija, u saradnji sa LeitmotivArts i Fondacijom “Njegoš” za izučavanje srpskog jezika i kulture na Kolumbija univerzitetu.

U razgovorima u četvrtak i petak će, osim Liguorija, učestvovati i generalni konzul Republike Srbije u Njujorku Mirjana Živković, osnivač LeitmotivArts-a Danijela Milić i profesor na Katedri za slavistiku Univerziteta Kolumbija Aleksandar Bošković.

Ideja iza ovog projekta je da se srpskoj dijaspori u Njujorku predstavi Liguorijeva jedinstvena perpektiva i iskustvo koje donosi kao stranac koji živi u Srbiji i piše na srpskom jeziku.