Folklorni ansambli iz nekoliko evropskih zemalja takmičiće se 14. i 15. maja na 21. evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu koja se održava u kongresnom centru Piramida u Beču. Pored 60 srpskih društava, učestvovaće i folklorci iz Italije, Nemačke, Francuske, Austrije, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske, Švajcarske, Slovenije i drugih zemalja.

Program će početi svečanim otvaranjem 14. maja od 16 sati, a biće zatvoren 15. maja, kada će gostujući ansambli nastupiti u revijalnom delu. Tom prilikom biće dodeljene i nagrade pobednicima, nakon čega će uslediti zabavan program sa muzikom. Dnevna ulaznica košta 10 evra.

Smotra se održava od 1996. godine i smatra se najvećom i najznačajnijom manifestacijom srpske omladine, koja živi van matične zemlje. Ove godine domaćin je srpsko KUD „Stevan Mokranjac“, trostruki prvak Evrope u folkloru. Manifestacija je realizovana uz podršku Saveza Srba Austrije i Zajednice srpskih klubova u Beču, dok je pokrovitelj Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kao i Grad Beč.

folklor_plakat