U Deli prostoru u Nišu večeras se od 19 sati održava video-konferencija putem Skype-a na kojoj će zainteresovani moći da razgovaraju sa poznatim TV licem Jovanom Radomirom. On je poslednji predavač koji će zatvoriti „Mesec uspešnih Srba iz Švedske“. Radomir je srpskoj javnosti poznat po saopštavanju rezultata glasanja na „Pesmi Evrovizije“ 2004. godine i kao autor stihova engleske verzije pesme „Molitva“ Marije Šerifović, koja je 2007. godine pobedila na tom takmičenju.

Jovan Radomir zaposlen je kao televizijski prezenter u muzičkoj redakciji švedske televizije SVT. Tokom karijere vodio je više muzičkih emisija i uradio intervjue sa mnogim poznatim ličnostima poput muzičara iz „Ajron Mejdena“ i „Metalike“, Selin Dion, Eminemom… Pored toga, napisao je knjigu „Moj Balkan“, koja obuhvata najbolje kulinarske recepte, putopise i prikazuje balkanski mentalitet na originalan način.

Video-konferencije „Mesec uspešnih Srba iz Švedske“ koje su održavane tokom marta organizuje udruženje „Mladi ambasadori“ uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Aprila će Nišlije na ovaj način moći da komuniciraju sauspešnim Srbima u Austriji, najavljuju „Mladi ambasadori“.