Manifestaciju ,,Dani Niša i srpske kulture” koja se održava večeras u Belgorodu u Rusiji ulepšaće foto radovi iz edicije “Senke starog Niša” niškog umetnika Davorina Dinića.

,,Velika je čast biti deo jedne takve manifestacije i dati svoj doprinos kulturnoj promociji Niša van granica naše zemlje. Ja se nadam da će manifestacija proteći u duhu saradnje i prijateljstva i da će lepota prošlosti i sadašnjosti našeg grada kroz Senke starog Niša oduševiti Ruse, jednako kao što oduševljava mene i dan danas i da će inspirisati da Niš bude još lepši u budućnosti”, kaže Dinić.

Niš i Belgorod su sestrinski gradovi sa međusobnom kulturno-umetničkom razmenom. „Festival sestrinskih gradova“ održava se svake godine u jednom od gradova i na taj način se obeležava međusobna saradnja, ukazuje na umetnička i kulturna dostignuća i vrši promocija tih gradova.

“Ja sam presrećan što je Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva iz Niša odabralo moje fotografije da reprezentuju naš grad. Predsednik udruženja Uroš Vukanović je pre nekoliko meseci izašao sa tim predlogom što sam ja oduševljeno prihvatio. Danas sam presrećan što je ta ideja došla do svoje realizacije”, dodaje Dinić.