Književnom radionicom, koju je održala pesnikinja iz Beča Svetlana Matić, obeležen je Međunarodni dan poezije u Osnovnoj školi „Stefanija Milenković“ u Brzoj Palanci kod Negotina. U radionici pod nazivom „Igra“ učestvovali su đaci nižih razreda. Matićeva za portal „Dijaspora na vezi“ sumira utiske sa događaja:

„Učenici su recitovali pesme o suncu, detinjstvu, travi, igri i iznosili svoja viđenja o poeziji i pisanju. Među njima je bilo đaka koji pišu pesme i priče, pa su ih svojm drugarima i prisutnim nastavnicima recitovali“.

Svetlana Matić, koja radi kao profesor srpskog jezika u bečkim osnovnim školama, ovom prilikom je prenela đacima i nastavnicima u Brzoj Palanci svoja iskustva u radu sa učenicima u Beču, ističući da je veoma srećna što je u Srbiji, zemlji u kojoj je provela detinjstvo i najlepše dane svoje mladosti.

Oni su razgovarali i o mogućnosti da učenici OŠ „Stefanija Milenković“ posete svoje vršnjake u Beču i uspostave međusobne kontakte, budući da veliki broj srpske dece pohađa bečke osnovne škole.

Kao uspomenu na ovaj susret, pesnikinja je deci i nastavnicima poklonila svoju zbirku poezije „Igra“ namenjenu i deci i odraslima.