Nakon više terorističkih napada u Briselu, koji su se dogodili 22. marta 2016. godine, povećane su mere bezbednosti u Belgiji, a aerodrom Zaventem je privremeno zatvoren.

Krizni centar Kraljevine Belgije podigao je na najviši stepen upozorenje od terorističkih napada na teritoriji cele Belgije (četvrti nivo). Ovaj nivo podrazumeva ozbiljnu i blisku opasnost od terorističkog napada. Ova odluka je usledila nakon eksplozije koja se dogodila danas na aerodromu Zaventem i u metrou u Briselu.

Belgijske vlasti savetuju građane da izbegavaju mesta javnih okupljanja (koncertne dvorane, stadione, tržne centre) i da prate uputstva nadležnih belgijskih organa.

O funkcionisanju javnog prevoza, obaveštenja se mogu dobiti na sajtu www.stib-mivb.be.

Građanima Republike Srbije koji nameravaju da putuju u Belgiju savetuje se dodatan oprez i praćenje informacija o bezbednosnoj situaciji.

Ambasada Republike Srbije u Briselu prati aktuelnu situaciju i relevantna obaveštenja i saveti mogu se dobiti na brojeve telefona: +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545,  649-8349, e-mail: embassy.brussels@mfa.rs, veb sajt:http://www.brussels.mfa.gov.rs.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije