U Austriji je sada lakše doći do knjga srpskih izdavača, jer je otvorena prva srpska onlajn knjižara u ovoj zemlji. Iz srpskog prosvetnkog i kulturnog društva “Prosveta” kažu da je do sada bilo teško doći do domaćih knjihga i da su im cene bile jako visoke, tako da će Srbima u Austriji od sada da da bude mnogo lakše da dođu do izdanja omiljenih pisaca.

Za sada je u ponudi nešto više od 40.000 naslova, a ideja je da prodavnica u narednom periodu ponudi sve knjige koje se nalaze u prodaji u Srbiji.

Dachverlag sarađuje sa više od 100 izdavača iz Srbije, kao i sa najvećim distributerima, koji preko logističnih centara snabdevaju knjigama i popratnim materijalima. Ova saradnja se trenutno odnosi na Srbiju, a u budućnosti će se ostvariti i sa BiH i Hrvatskom, kao i sa ostalim bivšim jugoslovenskim državama”, prenosi rts.rs.

Knjige se mogu poručiti na adresi: https://knjige.at/.


Dijasporanavezi.rs će u narednom periodu objavljivati vesti, izveštaje, najave i intervjue koji se tiču Srba u celom svetu, aktuelne vesti u vezi sa dijasporom sa relevantnih sajtova iz zemlje i inostranstva, ali i promovisati i podsticati stvaralaštvo iz dijaspore. Projekat „Dijaspora juga – budimo na vezi“ podržala je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, na Кonkursu za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore (2019).