Udruženje pisaca „Sedmica” organizuje Oktobarski književni salon u Frankfurtu na Majni. Iz udruženja pozivaju sve književne stvaraoce, čuvare srpskog jezika i kulture, kao i ljubitelje lepe pisane reči da posete salon 19. oktobra od 18 sati u SAALBAU Bornheim, Arnsburger Str. 24, 60385 Frankfurt na Majni.

“Očekuju se brojni pisci i umetnici iz Beograda, Niša, Кosovske Mitrovice, Struge, Bitolja, Pariza, Švajcarske i cele Nemačke. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mestu nađu književni stvaraoci, književni kritičari, izdavači, umetnici, publika, podmladak i svi ljubitelji dobre knjige”, rekli su organizatori za rts.rs.

Pored ovog, “Sedmica” u sredu, 16. oktobra, organizuje i poseban događaj namenjen najmlađima, i to sa Dejanom Aleksićem, piscem za decu iz Kraljeva. Druženje je zakazano za 17 sati u Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu, Strahlenbergerstraße 127, 63067 Offenbach.

Dejan Aleksić jedan je od značajnijih srpskih književnih stvaralaca mlađe generacije. Njegove pesme već su deo brojnih zbirki i antologija. Posebno je afirmisan kao književnik za decu. Autor je i nekoliko pozorišnih tekstova za najmlađe, a više puta je nagrađivan za svoja književna dela: dvostruki je dobitnik nagrade “Politikin zabavnik” i “Neven”, zatim nagrade Zmajevih dečijih igara “Zlatno Gašino pero”, nagrade Sajma knjiga u Beogradu “Rade Obrenović” i “Plavi čuperak”, međunarodne nagrade “Mali princ”, književne nagrade “Meša Selimović”, “Branko Miljković”, “Branko Ćopić”, “Borislav Pekić” i mnogih drugih. Zastupljen je u čitankama za osnovnu školu.

foto: rts.rs