Frankfurtsko Udruženje pisaca “Sedmica”, književna zajednica Udruženja književnika Srbije, poziva sve ljubitelje kvalitetne glume na pozorišnu predstavu “Ima jedna zemlja”, u subotu 14. oktobra od 18 sati u prostorijama Srpskog kulturnog centra “Ofenbah”, Strahlenbergerstraße 127,  u istoimenom gradu nemačke pokrajine Hesen.

Najavljena kao “predstava koja će vas podsetiti da se smejete”, “Ima jedna zemlja” je monodrama zasnovana na knjizi “Pisma iz Srbije” beogradskog pisca, satiričara i aforističara Bojana Ljubenovića. Režiju ovog komada potpisuje Jovica Jašin, glumac zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”, koji ujedno igra u predstavi.

U nastavku programa održaće se književno veče spisatelja Bojana Ljubenovića i Dragice Šreder iz Hildena, ali i Slavice Mastikose iz Beograda čijih će romana “Tri hleba nasušna” i “Tri hleba nasušna na polici vremena” biti promovisana reizdanja sutradan u Frankfurtu, nakon jutarnje liturgije u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg na Gausu, Sondershausenstraße 51.