Nišville jazz festival 2017. zvanično će biti zatvoren u petak 18. avgusta nastupima desetak bendova na Welcome, Youth i Main binama. Centralni događaj biće nastup Darka Rundeka i njegovog sastava Apocalypso Now, koji nisu nastupili treće festivalske večeri zbog loših vremenskih uslova. Na Main stage-u pre njih nastupa niški sastav Jazz Adicts.

Iste večeri nastupa i Very Naiss bend sa specijalnim gostom Ivanom Kurtićem, a program će zatvoriti DJ dvojac Master Flow i Loptica. U prvom delu programa, na glavnoj bini će prvi put  biti održana i modna revija uspešne niške kreatorke Jelene Dimitrijević, a u ulozi manekenki naći će se volonterke Nišvila.

Na Welcome stage-u, koji će za ovu priliku biti na samom ulazu u Tvrđavu, odnosno na platou ispred Jazz muzeja (Hamam), posetioce Tvrđave će zabavljati sastav Bennz Brickman, a na Youth bini (preko puta Salona 77) predstaviće se učesnici  Nišville programa Jazz for Kids.  

Sve ranije kupljene ulaznice i sačuvane narukvice važiće i u petak, a karte će moći da se kupe u pretprodaji (Indigo knjižara, Vintage shop, Energy music shop), kao i na samim ulazima u glavni festivalski prostor.

 

Foto: Emir Srkalović/ Nišville